Semena zeleniny

180 Produktů

Dle relevance
Filtr
    Česnek Dukát

    Česnek Dukát

    bílá; 250 g
    125,-
    (1 KS = 25,-)
    Nedostupné online
    V odborných centrech nedostupné

    I když si lze koupit vzrostlé sazenice zeleniny, řada zahrádkářů dává přednost předpěstování vlastních sazenic ze semínek. Předpěstovat si můžete papriky, rajčata, saláty, květák, kapustu, ředkvičky, jarní cibulku nebo lilek. K vypěstování zdravých a silných sazenic budete potřebovat kvalitní osivo. Na stránkách našeho e-shopu a v Zahradních centrech BAUHAUS pořídíte semena různých druhů zeleniny.

    Kromě semen zeleniny také nabízíme:

    ·         Semena bylinek

    ·         Semena květin

    ·         Semena ovoce

    ·         Semena k naklíčení

    ·         Sadbové brambory

    ·         Cibuli sazečku

    Vysévejte kvalitní semena zeleniny

    Už v prvních týdnech nového roku musíte rozhodnout, které druhy zeleniny budete předpěstovávat. Jakmile to víte, zajistěte si kvalitní semena zeleniny. Pokud vám osivo zbylo z minulého roku, nejdříve zkontrolujete jeho stav. Semena nesmí být plesnivá nebo jakkoli poškozená od hlodavců a jiných škůdců.

    U staršího osiva se před výsevem vyplatí provést test klíčivosti. Musíte mít ovšem dostatečný počet semen. Na vlhkou vatu nebo papír jednoduše rozprostřete minimálně 25 semen a necháte je vyklíčit. Pokud vyklíčí alespoň 80 procent z nich, můžete semena bez obav použít.

    TIP: Na stránkách našem blogu se dozvíte, kdy je nejlepší čas na výsev a výsadbu.  

    Potřebovat budete i vhodné pěstební nádoby

    K předpěstování zeleniny budete potřebovat také vhodné pěstební nádoby. Velmi oblíbené jsou pěstební květináče z kokosu nebo rašeliny, které spolu se vzrostlou sazenicí vložíte přímo do půdy. Tyto květináče jsou bez chemických úprav a v zemi se rozloží. Navíc přispívají ke kvalitnímu zakořenění rostlin.   

    Využít můžete také plastové květináče pro předpěstování a sadbovače, které lze využívat opakovaně. Při předpěstování sazenic zeleniny v domácích podmínkách můžete využít domácí předokenní sadbovač, mini pařeniště, vysoký záhon s odnímatelným víkem nebo pěstební misku s krytem.

    K předpěstování budete potřebovat také vhodný substrát. Prohlédněte si naše substráty pro rostliny.  

    TIP: Na stránkách našeho blogu naleznete spoustu tipů a rad, jak úspěšně předpěstovávat sazenice zeleniny.