Skleníky

5 Produktů

Dle relevance
Filtr
    Limes Skleník EKO 735

    Limes Skleník EKO 735

    349 × 247 × 202 cm
    16 890,-
    Dostupné online
    V odborných centrech nedostupné
    Skleník Palram Hybrid

    Skleník Palram Hybrid

    306 × 185 × 208 cm
    12 490,-
    Nedostupné online
    V odborných centrech nedostupné
    Skleník Venus 3800

    Skleník Venus 3800

    195 × 195 × 197 cm
    8 490,-
    Dostupné online
    V odborných centrech nedostupné
    Vitavia Skleník Freya 5900

    Vitavia Skleník Freya 5900

    192 × 254 × 169–225 cm
    32 990,-
    Nedostupné online
    V odborných centrech nedostupné
    Vitavia Skleník Dione 8300

    Vitavia Skleník Dione 8300

    321 × 264 × 255 cm
    45 990,-
    Dostupné online
    V odborných centrech nedostupné

    Skleníky vytvářejí optimální podmínky pro růst rostlin a chrání je před vnějšími vlivy. Proto prodlužují pěstební sezónu a vy můžete pěstovat rajčata ve skleníku (nebo cokoliv jiného) po celý rok.

     

    Jak vybrat skleník?

    Skleníky z polykarbonátu jsou téměř nerozbitné, což z nich dělá oblíbenou volbu zahrádkářů. Polykarbonát přispívá k izolaci a je UV stabilizovaný. Skleníkové sklo chrání rostliny před přímým slunečním zářením a propouští ho pouze tolik, kolik rostliny potřebují pro správný růst. Skleníky mohou být vybaveny střešním oknem. Můžete tak regulovat přísun čerstvého vzduchu, teplotu a vlhkost ve skleníku. Dešťový svod přispěje k využití dešťové vody v zahradě, kterou můžete zachytávat v sudu na vodu a využít pro zavlažování rostlin ve skleníku a zahradě.

    Při výběru skleníku zvažte, jaké typy rostlin budete chtít pěstovat a kolik vyžadují prostoru. Od toho se odvíjí půdorysný rozměr i tvar skleníku. Zaměřte se na materiál konstrukce i skleníkového skla. Můžete vybírat z několika typů, které se liší svými vlastnostmi. Jakým způsobem je ve skleníku zajištěna ventilace? Dá se dobře regulovat dle aktuální potřeby? Myslete také na design skleníku, neboť se stane výrazným estetickým prvkem vaší zahrady. 

     

    Co můžete ve skleníku pěstovat?

    Pokud si skleník efektivně rozvrhnete, využijete ho klidně v průběhu celého roku. Nejčastěji jsou skleníky využívány pro pěstování zeleniny, bylinek či květin. Důležité je dopředu naplánovat, které druhy budete chtít pěstovat. Některý druhy rostlin si vzájemně prospívají, jiné si naopak konkurují o živiny či si vzájemně stíní. V zimě skleník poslouží jako skvělá ochrana rostlin před zimou. Spoustu tipů najdete v našem článku Jak uspořádat zahradní skleník.

     

    Výbava pro majitele skleníku

    Ve skleníku můžete uskladnit substráty pro rostliny, hnojiva či ruční zahradní nářadí. Pokud máte více zahradní techniky, k jejímu uložení možná využijete zahradní domek na nářadí.

    Pokud hledáte skleník na balkon, poohlédněte se spíše po pařeništi. Skleníky jsou větší a robustnější, proto jsou vhodné na zahradu. Pro předpěstování rostlin je také vhodné pařeniště. Alternativou ke skleníku je pak fóliovník, který využijete i k ochraně rostlin v zimě.

     

    Potřebujete pomoci se stavbou skleníku? Obraťte se na náš montážní servis.