Léto je tady a společně s ním i čas strávený u vody. Chystáte se horké dny trávit relaxem u rybníka, bazénu či na pláži oblíbené přímořské destinace? Nechte se inspirovat a zažijte letos opravdu pestré letní vodní radovánky.

Zábava u vody má nekonečno podob

Léto je časem pro dobrodružství, zábavu i dobití energie. Čemu se můžete během léta věnovat? 

1. Plavání nemusí být nuda

Nezáleží, jestli jste začátečník, pokročilý nebo zkušený plavec. Snad každý se v horkém letním dni rád svlaží v bazénu nebo jezeře. I větší zahradní či nafukovací dětský bazén však nabízí velké spektrum zábavy. Dětem vodní hrátky zpestří hračky do vody – nafukovací kruh, zvířátka nebo míč. Nejistým plavcům pobyt v bazénu zpříjemní nejrůznější plovací pomůcky.

 2. Potápění – zážitek i posílení

Potápění vám nabídne více než jen jedinečný pohled na svět pod hladinou. Věděli jste, že díky němu lze zlepšit fyzickou kondici? Přispívá ke zvýšení vytrvalosti a lepšímu dýchání. Benefity nabízí rovněž pro psychické zdraví – uklidňuje a zmírňuje pocit stresu či úzkosti. Potápění tak v létě můžete brát jako osvěžující alternativu vašeho tréninku. Hodit se vám při něm jistě budou brýle na potápění či další potápěčské vybavení.

{"vsf-products-list":{"title":"Tipy pro v\u00e1\u0161 n\u00e1kup","products":["30751970","28789815","27179954","26517700","24986012"]}}

3. Paddleboarding pro zlepšení koordinace i kondice

Paddleboarding vás pohltí. Zapojíte při něm hned několik oblastí – od nohou přes střed těla až k rukám. To vše za perfektního postoje, který vám pomůže udržovat rovnováhu na tzv. paddleboardu. Tedy speciálním prkně, které budete vy sami pohánět pádlováním. Jedná se o skvělý způsob, jak prozkoumávat jezera, řeky, pobřeží či dokonce laguny.

4. Relax – protože léto je pro něj jako stvořené

Vše musí mít balanc. Den plný pohybu u vody tak vyvažujte odpočinkem. Zvýšená fyzická zátěž v parných letních dnech bývá únavná. Navíc může vést k úžehu či úpalu, které letní radovánky příliš nezpříjemní. Dopřejte si proto relax a užijte si atmosféru, kterou s sebou léto přináší. Ideálně za dodržování dostatečného pitného režimu! A pamatujte, ke slunění na lehátku patří i důkladná ochrana před sluncem. Opalovací krém s dostatečným UV faktorem tak mějte stále při ruce.

{"vsf-products-list":{"title":"Tipy pro v\u00e1\u0161 n\u00e1kup","products":["30287271","28794369","25720286","27195686"]}}

Bezpečnost především a ve vodě dvojnásob

Voda je živel, není tak radno jej podceňovat. Ať už se tedy chystáte na vodní sporty či relax na nafukovacím lehátku, buďte obezřetní. Děti vybavte nafukovacími rukávky na plavání. Záchranná vesta se také nikdy “neztratí”.

Z hlediska bezpečnosti při koupání je zásadní i kvalita vody. V přírodních koupalištích a rybnících vás mohou překvapit řasy či sinice. V takovém případě dejte přednost zahradnímu bazénu. Zde věnujte pozornost hygienické čistotě a pH vody. Průběžnou filtrací a úpravou vody pomocí bazénové chemie docílíte průzračně čisté a nezávadné vody ke koupání.

Není voda, jako voda

Na koupání v bazénu vás příliš neužije a raději volíte rybník, lom či jezero? Potom mějte na paměti několik zásad. Jestliže danou lokalitu, tamní hloubku vody, terén dna či sílu proudů neznáte, je vhodná maximální opatrnost. Ačkoliv každé místo ke koupání skýtá bezpočet výzev, najde se zde také řada možných rizik. Opatrnosti není nikdy nazbyt.

{"vsf-page-link":{"page-id":500}}
{"vsf-page-link":{"page-id":493}}