Na policích regálu přehledně uskladníte spoustu věcí. Kovový regál je ideální k uložení těžkých předmětů jako jsou pneumatiky nebo elektrické nářadí a stroje. Pokud dáváte přednost přírodním materiálům, bude pro vás nejlepší volbou dřevěný regál. Využít ho můžete v komoře nebo kuchyni k uskladnění potravin. Přečtěte si, jaké existují typy regálů a jak vybrat ten správný.

Kvalitní regál je v domácnosti k nezaplacení. Snadno do něj uložíte prakticky cokoli od potravin přes oblečení, čisticí prostředky, vybavení dílny až po sportovní výbavu. Jediným limitem jsou rozměry regálu a maximální nosnost jeho polic.

Regál dnes patří mezi základní vybavení nejen garáže, sklepa nebo technické místnosti, ale stále častěji ho najdete v koupelně, kuchyni, dětském pokoji a dalších obytných místnostech. Regálové systémy mohou posloužit například k sestavení konstrukce jednoduché knihovny. Kromě domova nacházejí regály široké uplatnění také v kancelářích, dílnách či skladech řady firem.

Nabízené regály se liší použitými materiály, konstrukcí, rozměry a také nosností polic. Přečtěte si, jaké existují typy regálů pro domácí i komerční využití.

Regály jsou z kovu, dřeva i plastu

Regál může být z kovu, dřeva nebo plastu. Pokud je vaším hlavním požadavkem co nejvyšší nosnost, zvolte kovový regál. Konstrukce těchto regálů je obvykle ze surového nebo pozinkovaného ocelového plechu. Police kovových regálů mohou být z kovu, MDF desek nebo surové dřevotřísky. Při výběru regálu se zajímejte o šířku profilu jednotlivých dílů konstrukce. Čím mohutnější bude, tím vyšší zátěž regál snese. Kovové regály se hodí do garáží, technických místností a domácích dílen. Vysokozátěžové regály jsou určeny především do firemních skladů.

Pevné a robustní jsou rovněž dřevěné regály. Vyráběny jsou z kvalitního masivu a můžete je bez obav umístit nejenom do spíže či technické místnosti, ale také do dětského pokoje, kuchyně a ostatních obytných místností. Pokud dětem k regálu pořídíte úložné boxy, získáte dostatek místa k uskladnění hraček.

Na trhu jsou k dispozici také plastové regály. Jsou lehké a velmi snadno se s nimi manipuluje. Oproti kovovým a dřevěným regálům počítejte s nižší nosností. Pozor je třeba dávat na teplotu v místnosti, protože plast v mrazu křehne a hrozí jeho prasknutí. Výhodou plastového regálu je, že ho můžete umístit i do vlhkých místností. Plastový regál rovněž snadno složíte, a to bez použití nářadí.

Regál s daným rozměrem

Policové regály s pevně danými rozměry mohou být z kovu, dřeva i plastu. Dostupné jsou v různých šířkách, výškách i hloubkách, s různým počtem polic a různou nosností polic. Oblíbené jsou zejména kovové regály s bezšroubovou konstrukcí, u kterých se jednotlivé díly regálu spojují pomocí speciálního zámku. Regál tohoto typu jednoduše sestavíte za pár minut.

{"vsf-products-list":{"title":"Vybírejte z široké nabídky regálů","products":["20252234","27243752","27270413","23791602","26498452","20870210"]}}

Variabilní samonosné regály

Kromě regálů s pevně danými rozměry jsou na trhu běžně dostupné různé stavebnicové systémy, jejichž předností je vysoká variabilita. Z jednotlivých dílů si vytvoříte úložný prostor přesně podle vašich představ. Regály mohou být konstrukčně řešeny buďto jako samonosné, nebo nástěnné.

K sestavení samonosného regálu jsou zapotřebí dva boční díly, příčné nosníky, výztuže polic a jednotlivé regálové police. Vysokozátěžové regály jsou nejčastěji kovové a jsou vhodné především do skladových prostor, dílen a garáží. Alternativou jsou dřevěné regály, které můžete umístit nejen do spíže, ale třeba do kuchyně nebo dětského pokoje.

{"vsf-products-list":{"title":"Sestavte si vlastní regál","products":["21434363","22177209","10960054","10960061","22178239","20481117","10960085"]}}

Nástěnné regály

Nástěnné regály nemohou stát samostatně a vždy potřebují pevnou oporu. Základem konstrukce jsou jednořadé nebo dvouřadé regálové lišty, které se kotví ke stěně. Do lišt se zasouvají jednotlivé regálové nosníky. Dvouřadou regálovou lištu vyberte tehdy, pokud budete nosníky vkládat z obou stran.

Mezi nosníky je možné vkládat dřevěné či plechové regálové police, kovový policový koš, mřížovou polici nebo speciální ocelový koš na láhve. Nástěnný regál je vhodný do spíže, domácí šatny nebo technické místnosti.

{"vsf-products-list":{"title":"Vše pro sestavení nástěnného regálu","products":["10582463","20588762","10593957","10590307","10590163"]}}

{"vsf-page-link":{"page-id":423}}
{"vsf-page-link":{"page-id":438}}