Dlažby na terasu

17 Produktů

Dle relevance
Filtr

    U domu se zahradou nesmí v žádném případě scházet terasa, která poskytuje útočiště pro relaxaci, pořádání rodinných oslav nebo také setkávání s přáteli. Aby vám terasa vydržela desítky let, je třeba věnovat pozornost výběru dlažby. V odborných centrech BAUHAUS je připravena široká nabídka kvalitní slinuté dlažby na terasu. Obávat se nemusíte ani pokládky dlažby. Stačí kontaktovat náš Montážní servis a zkušení řemeslníci se o vše potřebné postarají.

    Jak vybrat dlažbu na terasu?

    Dlažba na terasu musí být především odolná. Přečkat musí například mrazivou zimu, přívaly dešťové vody, pády různých předmětů na zem nebo působení čistících prostředků. Pro použití v exteriéru jsou určeny mrazuvzdorné dlažby. Jedná se o slinuté dlažby, které nemají téměř žádné póry a jsou tudíž velmi málo nasákavé.

    Kromě odolnosti je důležitý rovněž vzhled dlažby. V současné době je nabídka dlažeb velmi široká, k dispozici jsou v různých formátech, rozměrech, dekorech a barvách. Formát a rozměr dlažby je třeba zvolit přiměřeně k velikosti terasy. Barva a vzor dlažby je otázkou individuálního vkusu každého – měla by však zapadat do okolního prostředí.

    Bezpečná a nenáročná na údržbu

    U venkovní dlažby, zejména té umístěné na nezastřešených terasách, se zajímejte o míru protiskluznosti. Hladké povrchy totiž bývají nejen za mokra velmi kluzké. Označení dlaždic se podrobně věnuje blogový článek Co znamená označení otěruvzdornosti a protiskluznosti u dlažby.

    Před nákupem dlažby se zajímejte také o náročnost údržby. Velmi praktická takový povrch, který lze jednoduše vyčistit vysokotlakým čističem.