Dřevěné podlahy

26 Produktů

Dle relevance
Filtr
    Z aktuálního letáku
    Dřevěná podlaha

    Dřevěná podlaha

    dub Fabia; 1900 × 190 × 14 mm
    1 190,- /m2
    3 436,72 / Karton
    |
    1 Karton: 2.888 m2
    Dostupné online
    V odborných centrech nedostupné

    Dřevěné podlahy jsou z přírodních materiálů a vnáší do domova pocit pohody a útulnosti. Podlahy mohou být vyrobeny ze smrku, borovice, břízy, buku, dubu, jasanu, javoru nebo třeba ořechu. Každá z těchto dřevin má různou tvrdost a rovněž originální strukturu a barvu. V odborných centrech BAUHAUS naleznete široký výběr dřevěných podlah. Rádi pro vás zajistíme i pokládku dřevěné podlahy, stačí kontaktovat náš Montážní servis

    Potřebujete poradit s výběrem vhodné podlahy? Srovnání jednotlivých typů podlah se věnujeme v článku „Nabídka podlahových krytin je velmi široká. Z jakých materiálů můžete vybírat?“.

     

    Výhody dřevěné podlahy 

    Dřevěné podlahy v interiéru mají řadu výhod. Přírodní dřevo je především velmi příjemné na dotek. Chůze po ní takzvaně naboso je velmi příjemná a také v porovnání s dlažbou nestudí do noh. Dřevěné podlahy rovněž přispívají k regulaci klimatu v místnosti. Podlahy ze dřeva velmi dobře tlumí hluk, mají dlouhou životnost a lze je renovovat. Dřevěné podlahy jsou dostupné v různých cenových relacích. Finančně nejdostupnější jsou především smrkové podlahy, nejdražší jsou naopak podlahy z exotických dřevin.  

    Podlahy z masivního dřeva jsou vhodné do: 

    • obývacích pokojů,
    • jídelen,
    • ložnic,
    • pracoven,
    • dětských pokojů.

     

    Dřevěné podlahy vyžadují pravidelnou péči 

    Aby vám dřevěná podlaha sloužila mnoho let, je třeba o ní správně pečovat. Dřevěnou podlahu se vyplatí pravidelně ošetřovat speciálním olejem a v případě potřeby také přebrousit a natřít vhodnou lazurou. Je potřeba také počítat s tím, že přírodní materiál stále pracuje a vlivem stárnutí může měnit svůj vzhled. Dřevěné podlahy jsou také citlivé na teplotu a vlhkost. Pamatujete na to, že jen některé dřeviny jsou vhodné do místností s vyšší vlhkostí. Například do koupelen jsou ideální exotické dřeviny.

     

    Lepidla pro dřevěné podlahy, podlahové lišty či dveřní prahy a další související potřeby najdete v příslušenství k podlahám.