V zimě se nemusíte spoléhat jen na ústřední topení. Vytápět můžete i krbovými kamny. Kromě toho, že váš domov zútulní, také podstatně ušetříte na cenách za plyn či elektřinu a snížíte svoji závislost na dodávkách energií. A vytápět nemusíte jen domácnost. Skvěle se hodí například i do dílen. Všechna kamna v nabídce odborných center BAUHAUS navíc splňují normy pro ekologické a zdravé topení.

Před výběrem krbových kamen je třeba zodpovědět si několik zásadních otázek. Budete topit jen příležitostně, o něco častěji či dokonce denně? Jak velký prostor jimi chcete vytápět? Hledáte kamna jen pro vytápění, nebo uvítáte i možnost na nich vařit? A kolik volného prostoru máte nejen pro kamna, ale i pro zásoby topiva? Podle odpovědí vyberete z naší nabídky ten nejvhodnější typ přesně pro vás. Pojďme si je nyní trochu více přiblížit.

Krbová kamna

Pro příležitostné použití jsou nejlepší volbou. Těšit se můžete na pohled do plápolajícího ohně a rychlé vytopení místnosti. Počítejte však s častým přikládáním polen nebo dřevěných briket. Kamna jsou proto vhodná do domácností s většími prostory k uskladnění paliva.

Akumulační krbová kamna

Jejich výhodou je produkce tepla i dlouho po vyhasnutí ohně. Během topení totiž absorbují tepelnou energii do akumulační hmoty. Díky efektivnímu využití topné energie není nutné časté přikládání. Zásob paliva tak potřebujete méně než u základních krbových kamen.

Teplovodní krb

Začleňte vaše kamna do centrálního topného systému. Energii z paliva tak využijete nejen pro ohřátí vzduchu, ale i vody. Tu navíc můžete akumulovat v nádržích. Nespornou výhodou teplovodních kamen je možnost vytápět celý dům. Ušetříte tak značné náklady na energie, a ještě si užijete příjemnou atmosféru vyvolanou plápolajícími plameny.

Kamna s kuchyňským sporákem

Vaření na ohni má své kouzlo. Spojte vytápění s přípravou vynikajících jídel. Tato kamna totiž můžete využít jako plnohodnotnou náhradu sporáku. Zajímavou možností je i jejich integrace do kuchyňské linky. Díky průhlednému okénku do pečící trouby a indikátoru teploty budete mít o vaření a pečení dokonalý přehled. Nároky na palivo nejsou tak vysoké jako u jiných typů krbových kamen. Navíc je možné vybavit je teplovodním výměníkem, který napojíte na ústřední vytápění v domě.

Teplovzdušný krb

Neboli konvekční krb. Nasátý vzduch se ohřívá, uvolňuje do místnosti a opět ochlazuje k dalšímu ohřátí. Tím vzniká proudění vzduchu, tzv. konvekce. Výhodou je vyšší produkce tepelné energie při nižší spotřebě paliva a možnost vytápět více místností najednou. Teplovzdušný krb však zabere relativně hodně místa, protože krbová vložka je napevno vestavěná.

{"vsf-products-list":{"title":"Tipy pro váš nákup","products":["29237007","29388932","28775106","28661384","27728523","26865825","26786786","27658204","26790501","24872485"]}}

{"vsf-page-link":{"page-id":428}}
{"vsf-page-link":{"page-id":434}}