Objevuje se s příchodem chladného počasí, nástupem topné sezóny a méně častým větráním. Plíseň v bytě není vítanou návštěvou, často však bývá vytrvalá. Víte jak odstranit plíseň a ošetřit zasažené stěny? Dozvíte se mimo jiné i to, jak zabránit jejímu šíření pomocí protiplísňových přípravků, malířské penetrace a speciálních nátěrů.

První pomoc aneb základní ošetření stěn napadených plísní

Jakmile se plíseň objeví, nebývá jen jednorázovou záležitostí. Pečlivým odstraněním však šanci na její návrat výrazně snížíte. K tomu slouží protiplísňové přípravky likvidující také bakterie, řasy a plíseň ve sprchovém koutě. Zde je navíc vhodné používat k utěsňování silikony proti plísním. A jak tedy na to? V těchto několika málo krocích:

  1. Efektivní řešení pro vlhké místnosti představují sanitární čističe a přípravky proti plísním. Dezinfekci stačí nastříkat a nechat působit. Plíseň nikdy neodstraňujte na sucho. Její spory by kontaminovaly okolí.
  2. Ještě za mokra začněte s mechanickým čištěním. Pomocí špachtle plíseň seškrábejte, a to alespoň 30 cm okolního nátěru.
  3. Plochu nechte proschnout. Poté znovu postříkejte / natřete protiplísňovým přípravkem. Aby dezinfekce pronikla povrchem dostatečně, proces opakujte.
  4. Hloubkový a dlouhodobý efekt zajišťují speciální penetrace v kombinaci s protiplísňovým nátěrem. Zjistěte o nich více.

Dejte interiéru novou tvář – vymalujte se Swingcolor

Plíseň na zdi není pouze povrchový problém. Jakožto druh houby má ve zdech hustou síť „podhoubí“. Výsledkem bývá pravidelně se vracející plíseň, skvrny i nepříjemný zápach. Pouhá likvidace skvrn z povrchu zdi nestačí. Před vymalováním je proto zapotřebí ještě jednoho kroku, který zeď ošetří do hloubky.

Řeč je o protiplísňové penetraci. Ta obsahuje aktivní složku pronikající hluboko do zdiva, kde hubí již malé zárodky plísní. Zároveň sjednocuje a zpevňuje povrch a výrazně podporuje účinek protiplísňových nátěrů i ve vlhkém prostředí. Pokud řešíte plíseň v koupelně či kuchyni, penetraci stěn rozhodně nepřeskakujte.

Nyní se dostáváme k samotné výmalbě. Interiéry náchylné k plesnivění potřebují nejen speciální péči, ale také speciální barvy. Zvolit lze interiérové nátěry značky Swingcolor obohacené o fungicidní složky zabraňující množení hub a plísní. Mezi nimi najdete i kuchyňské a koupelnové barvy určené právě do místností s vyšší vlhkostí a přísnými požadavky na hygienu.

Swingcolor barvy vynikají velmi dobrou krycí schopností a vysokým stupněm bělosti. Bílé disperzní barvy lze natónovat do libovolného odstínu. V sortimentu značky Swingcolor najdete řadu přísad k nátěrům i speciálních barev, například nátěry vhodné pro alergiky.

{"vsf-products-list":{"title":"Vyb\u00edrejte z nab\u00eddky protipl\u00eds\u0148ov\u00fdch p\u0159\u00edpravk\u016f","products":["28932336","27465097","28472993","26475075","26209469","22211417","23807907","23098552","22207045","22890588"]}}

{"vsf-page-link":{"page-id":471}}
{"vsf-page-link":{"page-id":442}}