Laminátové podlahy

118 Produktů

Dle relevance
Filtr
    Z aktuálního letáku
    Egger Laminátová podlaha

    Egger Laminátová podlaha

    dub Nordkapp; 1292 × 192 × 6 mm
    189,- /m2
    518,43 / Karton
    |
    1 Karton: 2.743 m2
    Dostupné online
    V odborných centrech nedostupné

    Laminátové podlahy patří již řadu let mezi vyhledávané podlahové krytiny. Mezi hlavní přednosti laminátových podlah patří široký výběr dekorů a barev, snadná údržba, odolnost vůči nárazům i oděru, příznivá pořizovací cena a také rychlá pokládka.

    Naproti tomu nevýhodou laminátových podlah oproti ostatním typům krytin je jejich vyšší hlučnost a nemožnost renovace. Laminátové podlahy jsou dobrou volbou zejména do vnitřních prostor bytů a rodinných domů. Položit ji můžete například do obývacího pokoje, ložnice, dětského pokoje, pracovny i chodby.

    Jaké jsou další vlastnosti laminátové podlahy si přečtěte v článku Vše, co potřebujete vědět o laminátové podlaze.

     

    Příslušenství k laminátovým podlahám

    K laminátové podlaze si nezapomeňte pořídit nezbytné příslušenství. Investovat se vyplatí zejména do kročejové izolace, pokud již není součástí laminátových dílců. Důležitá je také parotěsná zábrana, soklové lišty s montážními svorkami, přechodové lišty a také rozety k zakrytí otvorů kolem trubek od topení. Příslušenství naleznete v sekci Příslušenství k podlahám.

     

    Pokládka laminátové podlahy

    Pokládka laminátové podlahy je velmi jednoduchá a hravě ji zvládnete svépomocí. Postupovat můžete podle podrobného návodu v článku Návod na položení laminátové podlahy. Dříve než se pustíte do práce, připravte si potřebné nářadí.

    Při pokládce se vám bude hodit vodováha, kladivo, příklepová lišta, dorážecí hák, truhlářský úhelník, tužka, svinovací nebo skládací metr, zalamovací nůž, ostrá přímočará pila nebo řezačka laminátu, šroubovák a vrtačka s forstnerovým vrtákem.

     

    Alternativou laminátových podlah jsou pak další typy podlahových krytin: