Vinylové podlahy

208 Produktů

Dle relevance
Filtr
Kategorie

Dnešní nabídka podlahových krytin je velmi pestrá – od keramické dlažby přes korek, PVC, koberec, masivní dřevo až po laminátové a vinylové podlahy. Pokud požadujete od nové podlahy především příjemný pocit na dotyk, odolnost vůči mechanickému opotřebení, vlhkosti i vodě, snadnou a pohodlnou údržbu, bude vinylová podlaha správnou volbou. Velmi oblíbená je plovoucí vinylová podlaha s click systémem, u které se jednotlivé dílce do sebe jednoduše zacvakávají.

Kde všude se hodí vinylová podlaha?

Vinylové podlahy jsou dostupné v mnoha dekorech a rozměrech. Hodí se do všech obytných místností v domě. Bez obav ji tedy můžete položit do chodby, obývacího i dětského pokoje, kuchyně, jídelny, pracovny a koupelny. Vinylové podlahy jsou hojně využívány i v komerčních prostorách jako jsou kanceláře, haly, jednací a zasedací místnosti, restaurace, obchodní domy nebo fitness centra.

Jak vybrat vinylovou podlahu?

Novou podlahu si většina z nás vybírá podle vzhledu. Je ovšem třeba zohlednit i další parametry. Jedním z nejdůležitějších je odolnost vinylové podlahy. Jednotlivé prostory v domě jsou totiž vystaveny různé zátěži a tomu musí odpovídat i kvalita podlahy. U podlahových krytin jsou uváděny třídy zátěže. Ty vám napoví, do kterých místností je vinylová podlah vhodná. Dopředu se také musíte rozhodnout, zda dáte přednost lepené nebo plovoucí vinylové podlaze.

Další parametry vinylových podlah:

  • Rozměry dílců
  • Materiál základové desky
  • Celková tloušťka podlahy a tloušťka nášlapné vrstvy
  • Struktura povrchu
  • S click systémem, nebo bez něj
  • Zdravotní nezávadnost
  • Vhodnost pro podlahové topení

Pokládka vinylové podlahy

Vinylové podlahy se rozdělují podle způsobu pokládky na lepené a plovoucí. Lepená vinylová podlaha má tenké dílce, velmi dobře vede teplo a je vhodná do místností s podlahovým vytápěním. Pokládka lepené vinylové podlahy je náročnější a můžete si ji nechat položit našimi zkušenými řemeslníky montážního servisu.

Plovoucí vinylové podlahy mají zámkový systém (tzv. click systém), díky kterému je pokládka velmi jednoduchá a zvládnete ji svépomocí.