Lavičky a pohovky

10 Produktů

Dle relevance
Filtr

    Zahradní lavičky jsou dnes nejen v parcích, ale také na terasách rodinných domů, balkonech, zápražích chalup, u chat i v zahradách jako součást zahraního nábytku. Nestárnoucí klasikou jsou dřevěné zahradní lavice. Pořídit si ovšem můžete také plastovou nebo kovovou lavici. Na stránkách e-shopu a v odborných centrech BAUHAUS pořídíte zahradní lavice a lavičky značky Sunfun.

     

    Zahradní lavička musí být pohodlná

    Zahradní lavice musí být pohodlná, odolná a samozřejmě také pěkná na pohled. Příjemné posezení nabízí lavice s širokou sedací plochou a dlouhým opěradlem. Chybět samozřejmě nesmí dobře tvarované opěrky pro ruce.  Současná nabídka zahradních lavic je velmi pestrá a vybírat můžete z více rozměrů a designů. Některé modely lavic nabízí i praktický úložný prostor, do kterého můžete schovat před deštěm podsedáky, polštáře a deky.

     

    Zahradní lavice ze dřeva

    Zahradní lavičky mohou být z různých materiálů. Pokud dáváte přednost přírodnímu vzhledu, vyberte si zahradní lavici ze dřeva. Velmi odolné jsou především lavičky z exotických dřevin (např. teak, akácie). Pamatujte na to, že dřevěný zahradní nábytek potřebuje pravidelnou péči. Podle typu dřeviny je nutné jednou za čas lavičku ošetřit lazurou, lakem nebo natřít barvou na dřevo.

    Jak se správně starat o zahradní nábytek ze dřeva se dočtete v článku Renovace a péče o dřevěný zahradní nábytek.

     

    Kovové zahradní lavice

    Náročným podmínkám ve venkovním prostředí spolehlivě odolají zahradní lavice z kovu. Kovová lavička z oceli nebo hliníku vyžaduje pouze běžnou údržbu. V případě potřeby stačí lavičku očistit vlhkým hadrem nebo slabým mýdlovým roztokem.

    V nabídce jsou modely celokovové nebo s kovovým rámem a dřevěným sedákem a opěradlem. Pokud se rozhodnete pro celokovovou zahradní lavičku, nezapomeňte si dokoupit pohodlné polstry a polštáře.

     

    Plastové zahradní lavice

    Plastové zahradní lavice jsou velmi lehké. Na jedné straně je můžete snadno přemisťovat, na straně druhé potřebují při silném větru řádně zajistit. Oproti lavicím ze dřeva či kovu počítejte s jejich nižší nosností. Plastové lavice jsou prakticky bezúdržbové a stačí je pouze v případě potřeby očistit vlhkým hadříkem. Nevýhodou těchto laviček je, že sluneční paprsky plast po určité době takzvaně vyšisují. Hodí se tedy především na stinná místa.