Vchodové dveře

88 Produktů

Dle relevance
Filtr

    Vchodové dveře do domu nebo bytu musí nejen dobře vypadat, ale také ochránit domov před nechtěnou návštěvou zlodějů, chladem, teplem i hlukem z venkovního prostředí. V odborných centrech BAUHAUS je připravena široká nabídka plastových, dřevěných i kovových vchodových dveří. Montáž zakoupených dveří doporučujeme přenechat zkušeným profesionálům. Objednat si můžete naši službu Montážní servis.

    Rozměry vchodových dveří

    Při výběru vchodových dveří se zajímejte především o rozměry, orientaci, bezpečnostní třídu a hodnotu součinitele propustnosti tepla. Vchodové dveře jsou k dispozici v různých rozměrech – minimální doporučená šíře hlavních vchodových dveří je 900 milimetrů, u vedlejších vchodových dveří pak alespoň 800 milimetrů. Myslete na to, že budete dveřmi pronášet i rozměrnější předměty (např. domácí spotřebiče, nábytek). Standardní výška dveří je 1 970 nebo 2 100 milimetrů. Na zakázku je možné vyrobit i vchodové dveře specifických rozměrů.

    Při výběru je také třeba dávat pozor na výběr správné orientace dveří – vybírat můžete z levých i pravých dveří. U levých dveří naleznete panty na levé straně, u pravých na pravé.

    Bezpečnostní třída dveří

    Vchodové dveře se rozdělují do šesti bezpečnostních tříd. Každá z tříd vyjadřuje odolnost dveří vůči násilnému otevření. Vchodové dveře spadající do první a druhé třídy poskytují pouze základní ochranu a jsou určeny do míst s minimálním rizikem vloupání.

    Vchodové dveře třetí bezpečnostní třídy již stačí k zabezpečení běžného objektu k bydlení. Tyto dveře jsou schopny odolat používaným technikám vloupání příležitostných zlodějů. Jsou schopny vzdorovat páčidlům, klínům, kladivům i vrtačkám.

    Vchodové dveře čtvrté bezpečnostní třídy ochrání objekt i před zkušenými zloději. Tyto dveře jsou vhodné pro zajištění objektů, ve kterých mají majitelé velmi drahé vybavení nebo hodnotná umělecká díla. Vchodové dveře vyšších bezpečnostních tříd poskytují nejvyšší ochranu majetku a k zabezpečení běžných objektů se téměř nepoužívají.

     U vchodových dveří je třeba zvolit i bezpečný typ zámku a kování, případně zvážit využití dalších zabezpečovacích prvků (např. pojistky proti vypáčení). Vchodové dveře se skleněnou výplní by měly být vždy osazeny bezpečnostním sklem s ochranou proti proražení.

    Součinitel prostupu tepla

    Kromě bezpečnosti musí vchodové dveře zajistit také ochranu před nepříznivými povětrnostními vlivy (především chladem a teplem) a hlukem.  U vchodových dveří sledujte hodnotu tepelné izolace (resp. součinitele prostupnosti tepla). Tento ukazatel je označovaný písmenem Ud a udává jaké množství tepla přes vchodové dveře unikne. Čím nižší tato hodnota je, tím lepší mají dveře tepelněizolační vlastnosti.